Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 28-06-2019 17:06:09
Voeding & Gezondheid

Shoppen bij de apotheek

Het verrast mij. normaliter hebben apothekers zich te houden aan de die men heeft. apothekers volgen normaliter de voorwaarden die de verzekeraar stelt aan preferente middelen welke gebaseerd zij op overheidsbeslissingen. dat kan per verzekeraar wel verschillend zijn en is ook afhankelijk van de soort verzekering.
in de regel is het zo dat medicijnen die worden voorgeschreven als medisch noodzakelijk maar niet preferent zijn niet worden vergoed maar er is ook een mogelijkheid dat de kosten worden verrekend met het eigen risico voor zover daar nog een openstaand saldo van is. als het eigenrisicobedrag volledig is benut worden de medicijnen geheel vergoed.
voordat dat saldo is berijkt betaalt u ze in beginsel dus toch wel degelijk zelf. dat tenzij er voor het medicijn speciale ontheffing is verleend aan u door de verzekeraar. 
als een en ander niet goed geregeld is betalen apothekers zelf de meerkosten d.w.z. de kosten voor zover zij hoger zijn dan het voorgeschreven preferente middel. het lijkt mij dus dat uw verhaal niet klopt.