Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jo
jorisw - 01-07-2019 15:08:09
Computers & Telefonie

Vebinding draadloos internet valt weg

Een aantal checks die je kunt doen om het probleem te vinden:

- sluit de laptop eens een tijdje met een kabel aan op de modem. als het probleem zich dan niet voordoet, is de internetverbinding goed, en zit het probleem in de wifi. als het daar ook niet goed is, kan het aan de modem, coaxkabels en/of ziggo aansluiting liggen.

- gebruik een app als wifi analyzer om te kijken of er wellicht interfererende wifi netwerken op hetzelfde kanaal zitten. zo ja, zoek een kanaal met minder anderen en stel de wifi router op dat kanaal in.de meeste routers zouden dit automatisch moeten doen, maar het gebeurt regelmatig dat dit niet het geval is.

- probeer de wifi met een andere laptop. als het daarmee wel goed gaat, kan het aan jouw laptop liggen.niet met een andere wifi apparaat als een smartphone proberen, maar echt met een bij voorkeur windows 10 laptop. andere apparaten hebben een andere software stack waardoor je weer te veel variabelen heb bij de controle.