Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

St
Steffi70 - 04-07-2019 21:06:53
Garantie & Verzekeringen

Mag yarden de waarde van het pakket gewoon zomaar naar beneden bijstellen?

Beste tijger1, 

u doet zich voor alsof u alles weet en begrijpt en zet op basis daarvan keiharde antwoorden neer als feiten. maar u mist toch wat info vrees ik.

uw antwoord elders dat het heel goed zou zijn dat er veel mensen tot afkoop over zouden gaan, want dan zou er voor de zittenblijvers lekker veel geld overblijven lijkt me een beetje een vreemde redenering. yarden geeft aan een solvabiliteitsprobleem te hebben. ze geeft ook aan dat ze voldoende liquide middelen in kas heeft op dit moment. als nou heel veel mensen tot afkoop over gaan, dan trekt dit aan de liquide middelen. die worden in rap tempo minder, met grote kans op een dsbbank-effect. 

om op uw bovenstaande antwoord in te gaan:
allereerst als een polis rond de 3200 euro waard is en de afkoopsom rond de 1000 euro, dan is de uitkering dus rond de 33.%. maar misschien maak ik een rekenfout.

ten tweede: zie hieronder de afkoopsomtabel die yarden altijd hanteerde:




verstreken looptijd polisafkoopwaarde bij uitvaartverzekering*afkoopwaarde bij koopsom verzekering*



0 – 3 jaar
0
50%


3 – 11 jaar
25%
50%


11 – 16 jaar
40%
50%


16 – 21 jaar
50%
65%


21 – 26 jaar
60%
75%


meer dan 26 jaar
70%
85%




ik ben eerlijk gezegd enigszins verbaasd over de 'gelatenheid' waarmee mensen het verlies van hun zuurverdiende geld nemen. maar da's persoonlijk natuurlijk.