Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tdmduc
tdmduc - 07-07-2019 08:06:39
Huishouden & Energie

Zonnepaneel rendement?

wij hebben inmiddels naar volle tevredenheid 11 stuks zonnepanelen met een mooi rendement. met de speciale app(solar edge) op de smartphone heb je van minuut tot minuut inzage wat jouw "fabriekje" doet.


wij hebben de ontslagpremie van mijn vrouw hier voor ingezet dus we hoefden er niet voor te sparen of te lenen, stukje idealisme van haar kant en technisch interesse van mijn kant.


bijt je zelf niet stuk op rendementen en afschrijvingen, die fluctueren nog al en zijn afhankelijk van de hoeveelheid panelen die je nodig hebt en welk materiaal je gaat gebruiken(chinees/zweeds/duits).


vvd zit al weer aan de fiscale stoelpoot te zagen of ze die paneelgekte wllen belasten op één of andere manier want voor niets gaat de zon op....of toch niet?


waar wij vooral blij van worden is de meter die stilstaat op momenten dat wij een was draaien, strijken, electrische oven, vaatwasser aan hebben staan.


dit scheelt slokken ten opzichte van onze paneel-loze tijd.


tip: er zijn veel "doe het zelf cowboys" die zichzelf aanbieden als specialist op dit moment, kies een gerenomeerd bedrijf dat al wat jaartjes in de buisness zitten.


ik zeg gewoon doen!