Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Doorgebrande motor e-bike

Naast de al gegeven antwoorden wil ik u toch wijzen op de consumentenbeschermingswetgeving die kort gezegd inhoufdt dat de verkoper verantwoordelijk is voor het leveren van een product dat voldoet aan de daaraan te stellen verwachtingen. als dat onverhoopt niet zo blijkt te zijn heeft u recht op reparatie, als dat niet kan op geld terug. hier is sprake van een electromotor waarvan aannemelijk is dat daar een langere levernsduur van mag worden verwacht dat iets meer dan twee jaar. dan geldt de wetgeving zij het in die zin dat wel rekening mag worden gehouden met een zekere afschrijving, voor de motor.. resp. de fiets als de motor inderdaad niet meer te vervangen is. als ook al gezegd lijkt mij dat zeer onwaarschijnlijk.
de wettelijke regeling gaat verder dan de fabrieksgaratie waar u kennelijk op doelt.  het is wel 'handig'indien u redelijkerwijze kunt bewijzen dat de oorzaak van het doorbranden niet bij u ligt.

zie o.a.: http://www.consuwijzer.nl" target="_blank">www.consuwijzer.nl
http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/17.html" target="_blank">www.wetboek-online.nl/wet/bw7/17.html
http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/18.html" target="_blank">www.wetboek-online.nl/wet/bw7/18.html
http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/20.html" target="_blank">http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/20.html   en eventueel ook:
http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/21.html
http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/22.html
http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/23.html
http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/24.html
http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/25.html