Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

edrick3
edrick3 - 08-07-2019 10:21:33
Auto & Vervoer

Ik heb een tomtom start 20. opeens stoppen de updates. hebben meer mensen last?

Tomtom heeft op 18 januari 2018 de ondersteuning voor veel oude tomtom navigatiesystemen stopgezet. tomtom geeft aan dat dit komt doordat die systemen niet voldoende geheugen hebben om de nieuwste beschikbare kaarten en software te laden.


ook de volgende modellen uit de zeer populaire start-serie krijgen geen ondersteuning meer:



20(ao)
25(bk)
45(gt)
55(gu)
60(wm)

nogmaals, de letters achter het modelnummer zijn erg belangrijk, aangezien tomtom meerdere series heeft uitgebracht met dezelfde naam. bijvoorbeeld de tomtom start 20 die in 2012 op de markt kwam. dat toestel heeft de letters ap in het serienummer en krijgt nog wel ondersteuning. 


kijk naar het http://nl.support.tomtom.com/app/answers/detail/a_id/9512/locale/nl_nl" target="_blank">serienummer om te zien welk model jij precies hebt. de eerste letters van het serienummer laten zien of het om een ouder of nieuwer model gaat. begint het serienummer met de bovengenoemde letters, dan krijgt jouw apparaat geen ondersteuning meer.

https://www.consumentenbond.nl/navigatiesysteem/tomtom-stopt-kaartondersteuning-voor-enkele-oudere-navigatiesystemen" target="_blank">(bron)