Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 11-07-2019 09:46:09
Auto & Vervoer

Koopovereenkomst ontbinden

Zie om te beginnen dit: http://www.wetrecht.nl/overeenkomst-ontbinden/" target="_blank">http://www.wetrecht.nl/overeenkomst-ontbinden/

verder geldt dat ook voor auto's de wettelijke consumentenbeschermingsregels gelde zoals genoemd in bw art 7:17 en verder. daar is wettelijki in geregeld dat u recht heeft op een deugdelijk product. vervolgens is ook deze wettelijke regeling (w boek 6) voor u van belang: http://www.conformiteit.nl/conformiteit-conformiteitbeginsel_garantie.html" target="_blank">http://www.conformiteit.nl/conformiteit-conformiteitbeginsel_garantie.html  en die is vooral ook voor u van belang omdat er, gelet op de opmerking van een pruducteigenschap en dus daarme onconformiteit van de auto. daarbij heb ik dan ook nog de vraag hoe de fabrieksgarantie is geregeld om dat nonconformiteit ook een garantiezaak is.
het betreft een nieuwe auto.

dfaarnaast is het 'aanbod'om en grotere auto te kopen uiterst bedenkelijk. 
de dealer dient te zorgen dat de auto wel gaat voldoen aan de conformiteis eisen, c.q. dient te voldoen aan de wetgeving.
en lastige zaak waarvoor zeker nader juridische ondersteunin zinvol is. u bent al gewezen op het juridisch loket. als u lid bent van de anwb, leg uw probleem dan ook daar voor.

naar mijn mening heeft u recht op een gelijkwaardiuge vervangende auto met in beginsel de zelfde leeftijd en ongeveer zelfde kilometrage.
zo er sprake is van een gelijkwaardige auto met afwijkende leeftijd en/of kiometrage kan er rekening worden gehouden met áfschrijvingsverschillen'. hoe dan ook dient m.i. de dealer wettelijk voor een voor u acceptabele oplossing te komen en ik geef u gelijk dat u de geboden oplossing niet accepeert. terugname op basis van dagwaarde zou ik ook niet accepteren. maar kort samengevat en dan herhaald: raadpleeg een jurist bijv. via https://www.juridischloket.nl/" target="_blank">https://www.juridischloket.nl/ en/of https://www.anwb.nl/" target="_blank">https://www.anwb.nl/ en/of een aan u bekende advocaat (die mogellijk het eerste advies gratis geeft)