Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ro
ron503 - 11-07-2019 11:46:01
Geldzaken & Recht

Politie neemt scooter in voor technisch onderzoek

U heeft een reactie op mijn antwoord gegeven en nu blijkt dat de reden van staande houden een forse snelheidsovertreding was. het is dan geen vermoeden maar een constatering door een agent. de rollenbank snelheidstest geeft een maximum snelheid van 21 km/h aan en dat is zelfs voor een snorscooter aan de lage kant te noemen. dat verschil tussen 45 km/h die geconstateert is en 21 km/h op de rollenbank is zo groot en roept natuurlijk vragen op voor de bestuurder van die scooter. een agent is weliswaar geen monteur maar kent de trucjes van opvoeren wel en het lijkt er in dit geval op dat de begrenzer omzeild is op een niet zichtbare manier. edoch als dat zo is en de bestuurder geeft dat ook toe dan wordt de scooter niet in beslag genomen en krijgt de tijd om de scooter in originele staat te brengen maar als de bestuurder niet mee wil werken is inbeslagname de enige optie. nader onderzoek zal uitwijzen of de scooter toch in originele staat verkeert maar die kans is klein want als de scooter niet harder kon rijden dan 21 km/h zeg 25 km/h op de snelheidsmeter was uw zoon niet staande gehouden.
off topic, ik lees dat de politie maar doet wat ze willen maar agenten leggen een ambtseed af en de apparatuur die ze gebruiken worden jaarlijks gecontroleerd op werking en gekeurd.