Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 11-07-2019 17:59:02
Geldzaken & Recht

Loonheffing pensioen en bijstand

U moet aan de belastingdienst betalen over 2019? of is dat de definitieve van 2018? 

u schrijft onlangs in de bijstand gekomen.

de bijstand vult het inkomen aan tot een bepaald netto bedrag. op één inkomen, dus dat pensioen of de bijstand moet de loonheffingskorting worden toegepast. 

als de bijstand vindt dat de pensioenuitvoerder de loonheffingskorting moet toepassen, waardoor u dus netto een hoger pensioen hebt, houdt de bijstand, als het goed is, over de hele bruto aanvulling loonheffing in. 

uw totale inkomen uit pensioen en bijstand is zo laag dat dat bruto onder de ca. € 20.000 blijft, waardoor u niets zou hoeven nabetalen. 

als de bijstand vindt dat zij de loonheffingskorting moeten/willen toepassen, dan heeft u dus een netto lager pensioen, maar hogere netto bijstand.

in principe is het lood om oud ijzer. 

maar omdat u het over “loonheffing aanvragen” hebt, kan het zijn dat u het niet goed begrepen hebt. dus als ik u was zou ik nog maar eens bij de soos vragen wat ze precies willen dat u doorgeeft aan de pensioenuitvoerder. want die twee posten samen netto opgeteld moeten kloppen met wat u hoort te ontvangen alsof u alleen bijstand hebt.