Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 11-07-2019 18:00:15
Geldzaken & Recht

Loonheffing pensioen en bijstand

mijn eerdere reactie lijkt verdwenen nadat ik eerst ook een reactie gaf op een al gegeven antwoord.
het lijkt mij dat u gelijk heeft met uw zienswijze gelet op ook de info die u hier krijgt. http://www.internetwerkt.nl/forum/topic/13799-salaris-en-aanvullende-bijstandhoe-zit-het-met-belastingen/" target="_blank">http://www.internetwerkt.nl/forum/topic/13799-salaris-en-aanvullende-bijstandhoe-zit-het-met-belastingen/   


men heeft u m.i. bij ue gemeente onjuist, in ieder geval onvolledig geïnformeerd. normaliter is het vragen om loonheffingskorting alleen zinvol bij de het hoogste bedrag dat u van een instantie ontvangt en als dat het persioenfonds is kan dat gewoon bij het pensioenfonds en kan op de bijstrandsuitkering - mits die lager is dan de pensioenuitkering - niet worden toegepast. het achterliggende punt is dat voor het vastellen van uw inkomstenbelasting al uw inkomsten bij elkaar worden opgeteld waardoor als u bij beide de loomnheffingskorting zouden worden toegepast u inderdaad een naheefyng ontvangt.
hoe dan ook adviseer ik  u met de naheffingsaanslag naar uw gemeente kunt gaan en voor te leggen dat u ook recht heeft op dat bedrag als uw totale inkomsten daardoor minder zijn dan waarop uw bijstand is geregeld. 
naar mijn mening is uw vraag een juiste vraag en is mijn antwoord dat het inderdaad onjuist is.