Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
majoha - 12-07-2019 10:09:17
Geldzaken & Recht

Loonheffing pensioen en bijstand

Beste wilhelmina,

ik zit al 9 jaar in dezelfde situatie. het klopt dat loon/inkomstenbelasting maar van 1 bron (aow of pensioeninstelling) kan worden geheven.
dat zijn regels van de belastingdienst die een gemeente of een pensioen instelling verplicht is uit te voeren. in mijn geval is mijn aow gekort. maar mijn pensioen is nog lager en daar wordt dus loonbelasting op ingehouden.  ik kon met 65 jaar kiezen, maar had toen geen idee hoe het allemaal in elkaar zat en koos toen voor pensioen instelling.
elk jaar moet ik hierom een voorlopige aanslag indienen om niet bij de aangifte geconfronteerd te worden met een groot nabetalingsbedrag. dat houdt in dat ik dus aan het begin van het belastingjaar een schatting van mijn inkomen maken en vooraf al een gedeelte van het totale  belasting bedrag voor dat jaar betaal. is het teveel dan krijg ik het terug

misschien is het handig om jouw situatie met iemand van het juridisch loket, rechtswinkel of het buurthuis te bespreken of die keuze toch niet teruggedraaid kan worden.