Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 15-07-2019 22:01:08
Geldzaken & Recht

Mijn legitieme erfdeel is veel hoger dan wordt toegezegd.

Als bij testament (uiterste wilsbeschikking) is bepaald dat uw broer de enige erfgenaam is en u dus in feite onterfd bent is het volgende aan de orde:

https://wetenschap.infonu.nl/recht-en-wet/9736-erfenis-de-legitieme-portie-of-het-wettelijke-erfdeel.html" target="_blank">https://wetenschap.infonu.nl/recht-en-wet/9736-erfenis-de-legitieme-portie-of-het-wettelijke-erfdeel.html  den dat is dan veelal beduidend minder dan het kidsdeel waarop u anders recht zou hebben.
uw opmerking dat uw broer de enige erfgenaam is duid er op dat er zo'n testamentaire bepaling is.
maar de vraag is dan wel of dat werkelijk zo is en uw broer uitsluitend is aangewezen als executeur testamentair.

een andere aanduiding is, dat het huis dat u noemt kennelijk zonder uw toestemming is verkocht. de notaris die bij de verkoop is betrokken zou dan hebben moeten weten en ook toestemming van u hebben moeten hebben.  
dit en nog meer zaken zijn voor mij aanleiding u dringend te adviseren een notaris te benaderen. hoe dan ook moet er een testament zijn waar dat in is genoemd.