Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Em
Emmap - 15-07-2019 22:05:52
Huishouden & Energie

Twijfel aan slimme meter

1000 kwh is wel heel veel lijkt me... ik weet niet wat uw jaarverbruik de laatste jaren was, maar het is ongeveer wat ik in 1 jaar verbruik.

over hoger verbruik na plaatsing van een slimme meter is al heel veel gevraagd en geschreven op dit forum, zoek ook eens in oude vragen. ook elders op internet, bij consumentensites en sites over consumentenrecht is het onderwerp besproken.

ik herinner me antwoorden dat er standaard per 24 uur 1 'tik' (1 kwh) geregistreerd zou worden (dat zou een soort van controle op de werking van het apparaat zijn??) of dat waar is weet ik niet, ook niet uit eigen ervaring.
stel dat het zo zou zijn, dan zou er al 365 kwh per jaar geregisteerd worden - alleen aan die controle-tikken... klinkt toch bizar?!
een eensluidende conclusie herinner ik me niet van die vragen en antwoorden, maar er zijn m.i. wel zo veel meldingen van hoger verbruik dat het te denken geeft...

is dit niet een onderwerp om eens goed in te duiken, kassa-redactie?
met zo veel leden op het forum, en vast veel mensen die heel goed hun verbruikscijfers van vele jaren nog kunnen tonen...