Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ka
Kassagebruiker - 18-07-2019 08:39:00
Winkels & Webshops

Verpakte producten wegen bij ah minder dan op de sticker staat.

Als u zelf winkelt in de lokale vestiging, weeg dan ter plekke op de verplicht geijkte weegschalen het gewicht. uw (zeer waarschijnlijk) niet geijkte weegschaal verzwakt alleen uw verhaal.

als een verpakking volgens opgave met inhoud een bepaald gewicht zou moeten hebben en niet aan die norm voldoet. aarbeien kan je niet een stukje afhalen om aan een bepaald verplicht gewicht te komen. dus er zal altijd een afwijking zijn, mede mogelijk door vocht wat bij de verpakking wel aanwezig was, maar op verkoopmoment niet meer.

u kunt zelf met een geijkte weegschaal nooit exact een gewicht bereiken met stuks producten. een kilo suiker is veel eenvoudiger.
koop niet verpakte artikelen, en weeg die zelf ter plekke.

zonet ah bezorgservice ontvangen, 200 gram kaas plakken = 221 gram incl verpakking.
pak van 400 gram plakken kaas = 469 incl. verpakking, 150 gram ham = 162 gram incl. verpakking. de laatste 3 niet geijkt gewogen, dus geen onderwicht.