Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

lemmy
lemmy - 19-07-2019 11:35:24
Geldzaken & Recht

Bank geeft mijn gegevens aan derde partij zonder toestemming

Jouw vraag is te algemeen gesteld om een goed antwoord te kunnen geven.
gezien de titel en jouw openinszin lijkt het er op dat het jou vooral gaat om een bank die gegevens aan derden heeft doorgegeven. in dat geval moet je eerst vaststellen of de bank verwijtbaar heeft gehandeld. m.a.w. had de bank binnen alle redelijkheid kunnen vermoeden dat de beller geen recht had op de gevraagde gegevens.
daarnaast is de vraag welke informatie er precies is gevraagd, welke informatie is gegeven en wat de reden is dat die informatie telefonisch is verstrekt. veel zaken kunnen immers eenvoudig zelf gecheckt worden via afschriften, internet bankieren en dergelijke. als het om overschrijvingen gaat, zal er een goede reden moeten zijn geweest dat die informatie telefonisch is verstrekt.

zoals gesteld is jouw vraag té algemeen geformuleerd en laat te veel ruimte voor interpretatie. je kunt in dit geval misschien eerst contact zoeken met de bank om na te gaan welke informatie is verstrekt en vooral waarom die informatie is verstrekt. daarnaast kan de bank jou wellicht informeren hoe er is gecontroleerd dat de beller recht zou hebben op die informatie. we mogen bijna aannemen (maar dat is dus een aanname) dat de beller zich als jou heeft voorgedaan en de controlevragen heeft kunnen beantwoorden waardoor de medewerker/ster in feite is misleid. maar de kernvraag is dus of dat verwijtbaar is geweest.

op grond van jouw vraag en summiere informatie is dat nu simpelweg niet te beantwoorden door de gebruikers van dit forum.