Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

cl
clearmaker - 19-07-2019 21:36:14
Winkels & Webshops

Verpakte producten wegen bij ah minder dan op de sticker staat.

Heb straks maar eens de proef op de som genomen met riblapjes,
op etiket staat 638 gram, op de weegschaal van ah word aangegeven 639 gram !! 
thuis gewogen 638 gram, vlees eruit gehaald apart gewogen 76 gram inkl. vleesnat !!!
heb dus betaald voor 638 gram en kreeg netto 562 gram riblapjes.

de aardbeien wogen 429 gram inkl. plastic bakje bij ah
thuis weegt het doosje 427 gram, aarbeien apart zonder doosje wegen 398 gram
doosje weegt 29 gram.

ik denk dat het ligt aan welk bedrijf de produkten inpakt voor ah
ik kan toch moeilijk de filiaalhouder erbij halen en laten zien bij een volgend pakje vlees ... uitpakkend en netto wegen op de weegschaal, .... 
hij ziet mij al komen, maar ik ben ertoe bereid als ik verdenk dat het netto produkt aanzienlijk minder weegt dan aangegeven.

maar wat denken jullie dan van b.v. maiseieren 10 stuks verpakking.
maiseieren kosten ca. 50% meer dan de gewone eieren, maar de maiseieren zijn normaal oranje/geel van kleur.
ik ben al eens teruggeweest omdat er 4 eitjes inzaten die licht geel waren, dus duidelijk geen maiseieren, kreeg zonder probleem van de klantenservice een nieuw bakje maiseieren.
de 4 eitjes die afweken hadden ook een ander stempelnr.
dus ik verwijt het de vakkenvullers bij ah die hoogswaarschijnlijk i.v.m. wat gebroken eieren aangevuld hebben met goedkope eitjes.
want als bij controle blijkt dat de leverancier gerommeld heeft met de eitjes, dan kan die voorlopig de kippen opjagen extra eitjes te leggen, die boete's zijn enorm.

maar wat nu mag qua afwijking van gewicht volgens de eu normen, is mij totaal onbekend, kan er ook niets van terugvinden.

hier is bekend dat b.v. kipfilet of achterham maar een bepaalde hoeveelheid water mag bevatten, ook hier is niet exact bekend hoeveel.
maar uit duitsland de gekookte achterham mag je toch verwachten *gekookt* dat er weinig water in zou zitten ... mis dus, zeker 15% is water als je de ham wat langer laat liggen, moet ik er wel bij aangeven dat de gekookte achterham in duitsland met regelmaat aangeboden word voor 1,99 euro voor 400 gram xxl verpakking, daar krijg je hier nog geen 150 gram voor.