Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 23-07-2019 16:43:55
Geldzaken & Recht

Slot vervangen appartement

In aansluiting op @aurora1 heb ik dezelfde vraagtekens.
hoe dan ook is het echter m.i. een zeer goede zaak dat in een appartementencomplex (met naar ik aanneem senioren wonigen) er vertrouwenspersonen zijn die een sleutel beheren en bij calamiteiten of vermoeden daarvan samen met een ander daar naar binnen kunnen. daarmee wordt onder andere voorkomen dat er situaties zijn dat iemand na weken of soms maanden dood in de woning wordt aangetroffen. dat sleutelbeheer gebeurt dan ook met instemming van de betrokken bewoners.

in de kwestie van deze casus is er kennelijk geen sprake van toestemming en is het ook aan deze bwoner toegestaan om de sleutel van zijn woning te vervangen. daarbij lijkt het mij dat hij de buurvrouw heeft 'opgejut' om hetzelfde te doen en dat is hoewel die buurvrouw toestemming zal hebben verleend uitermate kwalijk. 

de familie heet al actie genomen en het slot is teruggeplaatst. het lijkt mij nu zaak om aan de lastige bewoner het heel erg duidelijk te maken dat bij herhaling aangifte zal worden gedaan wegens huisvredebreuk hoewel er dan wel ook een schriftelijke verklaring van de betrokken buurvrouw doent te zijn (omdat die voor zover ik afleid niet onder curatele staat). 
m.b.t. mijn vraagtekens (en ook die van @aurora1) dat u als vrijwilliger diensten verleend aan .... de grote vraag nu; aan de beheerder of een stichting of is de stichting de beheerder? als vrijwilliger kunt u zelf feitelijk niets doen dan samen met anderen, in dit geval de familie van de bewoonster,  geven van ondersteuning in deze. het is en blijft aan de orde dat de lastige bewoner zelf kan beslissen over zijn sleutelbeheer (tenzij een en ander ook bij huurovereenkomst geregeld is maar dat kan m.i. niet)