Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

panter22
panter22 - 24-07-2019 07:52:07
Geldzaken & Recht

Slot vervangen appartement

Er zijn 3 gebouwen van 2 etages. op elke etage heeft een bewoner een moedersleutel. er zijn dus 6 moedersleutels in omloop. 
het is de vraag of de moedersleutels per etage of gebouw uniek zijn.
het geeft een gevoel van veiligheid, mocht er iets gebeuren, dan heeft een bewoner op de etage een moedersleutel en kan hij, onder voorwaarden, binnen komen.
maar het is niet veiliger,integendeel.
immers  de bewoner met de moedersleutel heeft toegang tot meerdere woningen kan op elk moment binnen komen. de sleutel kan zoek raken en dan zullen alle sloten moeten worden vervangen. iemand kan de sleutel wegnemen,
dan zullen nieuwe sloten moeten worden geplaatst en wie gaat dat betalen? en wat als een bewoner spullen kwijt is?
om te voorkomen dat een keer een deur opengebroken moet worden, wordt er een groot risico genomen. 
wordt aan een nieuwe bewoner wel toestemming gevraagd om hier aan mee te doen? en wat als die niet wil, krijgt hij dan een nieuw uniek slot. je huurt een woning, daar heeft de eigenaar zelfs geen sleutel van. en nu heeft een buur wel toegang tot jouw woning. 
is dit allemaal wel goed (juridisch)vastgelegd?