Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sw
swat1500 - 25-07-2019 11:01:06
Auto & Vervoer

Scooter in beslag genomen

Als een gestolen goed onder een verdachte in beslag wordt genomen dan kan dat goed alleen aan de rechtmatige eigenaar worden teruggeven als de verdachte afstand doet van dat goed. 
het is namelijk goed mogelijk dat de verdachte het gestolen goed rechtmatig heeft verkregen en dan dus feitelijk geen verdachte is maar een eigenaar te goeder trouw. 
dat laatste moet dus vastgesteld gaan worden. dat kan snel als direct duidelijk is dat de verdachte ook de feitelijke dief is. dat wordt lastiger als er meer tijd zit tussen de diefstal en het aantreffen van het goed en de verdachte een "goed" verhaal heeft over hoe hij eraan is gekomen. 
hoe dan ook als een verdachte geen afstand doet moet een officier van justitie beslissen wie het goed moet terug krijgen. als deze beslissing is genomen dan kan de partij die het goed niet terug krijgt daartegen bezwaar maken bij de rechter. de rechter zal dan de knoop doorhakken. tot die tijd wordt het goed niet teruggeven. 
er worden veel goederen in beslag genomen en ook zijn er veel lopende zaken. t's doet er goed aan om hier actief achteraan te gaan want anders kan het best wel even duren voordat hij uitsluitsel krijgt. 
vergeet vooral niet het kenteken te schorsen want je moet anders gewoon de verzekering blijven betalen om geen boete te krijgen voor het niet verzekerd zijn van de bromfiets. 
mocht de officier van justitie niet, of negatief,  reageren op een verzoek tot teruggave dan kan ts ook zelf de rechtbank vragen de bromfiets aan hem terug te geven.