Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 11-08-2019 10:00:39
Geldzaken & Recht

Vader wilt niet meebetalen aan studie ook al staat dit in het ouderschapsplan

Helaas zijn de eerste twee gegeven reacties niet correct. in aanvulling op de al gevene andere reacties en verwijzingen is hier m.i. geen sprake van alimentatieplicht maar van een door de ouders overeengekomen overeenkomst die nagekomen dient te worden.
(@panther22, op zich zijn de verwijzingen correct maar het gaat hier om een vader die de overeenkomst niet naleeft.)

via o.a. het juridisch loket, waar @panther22 terecht naar verwijst,  kan eventueel juridische bijstand op basis van toevoeging worden geregeld.

het lijkt mij echter dat hier sprake zaal zijn van het adviseren van mediation waarbij een gesprek met de vader aan de orde kan zijn en ook een gesprek tussen vader en zoon onder begeleiding van een deskundige mediator. ik lees in de vraag namelijk dat de vader niet per definitie weigert te betalen maar als voorwaarde (ook strijdig met de beslissing van de rechter en in strijd met de tussen ouders gesloten overeenkomst) dat een gesprek plaats vindt.
dat kan een verdere moeizame en zeer lastige civiele procedure mogelijk voorkomen.

kort gezegd: er zijn wel degelijk juridische mogelijkheden waar de weg van mediation er één van is .