Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

kiekisier
kiekisier - 09-12-2005 15:53:29
Computers & Telefonie

Uitschakelen computer

beste maryvon,


wees gerust, hardwarematig is er hoogstwaarschijnlijk niets aan de hand. vroeger (windows 95/98) crashte de computer ook regelmatig door een bepaalde software fout. dit is tegenwoordig nog steeds zo, maar om ons niet meer lastig te vallen met een irritant blauw scherm heeft windows xp dit uitgeschakeld.


oftwel, windows denkt een ernstige fout te ontdekken, hardware danwel softwarematig, stopt er mee en start netjes opnieuw op.


het blauwe scherm dat, net als vroeger, aangeeft waar precies de fout ligt kan je wel te voorschijn laten komen. namelijk op de volgende manier:



klik met de rechtse muisknop op "deze computer"en kies eigenschappen.
kies tabblad "geavanceerd"
klik bij opstart- en herstelinstellingen op instellingen.
haal het vinkje bij "de computer automatisch opstarten" uit.

een volgende keer als de computer weer "crashed" komt het blauwe scherm te voorschijn met foutmeldingen. m.b.v. deze foutmelding kan je via het internet verder zoeken.


succes.