Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Om te beginnen, laat uw e-mail adres weghalen als dat nog kan. ik neem aan dat u als consultant automatisering niet op spam etc. zit te wachten. dit is een openbaar forum en uw adres is dus ongeveer over de gehele wereld zichtbaar.

hoe dan ook heb ik de vraag waarom u de aov heeft afgesloten met een eindleeftijd van 60 jaar. er waren in 2000 nog beroepsgroepen waar qua cao regeling enof andere arbeidsvoorwaarden/pensioenregelingen regeling er inderdaad sprake was van 60 jaar maar dat waren echt uitzonderingen.  hoe dan ook goldt dat niet voor de aow waar u als zzpér eerst op 65 jarige leeftijd recht op zou hebben. helaas is dat wel mosterd na de maaltijd.
mijn advies is hoe dan ook in navolging van @tenormin, neem de premie verhoging voor lief zolang dat nog kan.

er is ook nog een andere optie nu u aangeeft nog les te geven op locatie. als u dat in opdracht doet, ga dan eens na of u geen gebruik kunt maken van een payrol organisatie / uitzendbureau met een loondienstverband. dan bent u gewoon verzekerd. een deel van de honorering gaat dan uiteraard naar dat bureau maar daar kan over onderhandeld worden. (ik ken in ieder geval één klein uitzendbureau die die constructie aanbiedt).
als u bij een onderwijsinstelling les geeft kunt u ook nog proberen een dienstverband met die instelling aan te gaan en ook dan bent u als werknemer verzekerd.