Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Em
Emmap - 14-08-2019 11:18:26
Huishouden & Energie

Verduurzamen

Een pelletkachel zou ik niet doen, dat is t.o.v. gas eerder een stap terug in het verleden dan een stap vooruit in de toekomst. je gaat dan nl. een soort van houtsnippers verbranden, en als je je verdiept in de herkomst van de pellets (bossen die zgn. van 'niemand' zijn in de vs - zie de uitzending van zembla 'bos als brandstof' van 22 maart 2017 via deze link https://zembla.bnnvara.nl/nieuws/bos-als-brandstof" target="_blank">zembla onthult: bos als brandstof )
zal je ontdekken dat dat niet een natuur-/milieuvriendelijke, noch een toekomstbestendige / duurzame manier van verwarmen is.
en dat terwijl er deze zomer in de media was dat er eigenlijk 1 biljard bomen 1.000.000.000.000 geplant zouden moeten worden...

er komt veel in beweging als het om verwarming van huizen gaat... proefprojecten - soms niet zo geslaagd (maar dat heb je als je een proef doet, dat kan mislukken) en soms wel geslaagd. fouten, mislukkingen, kritiek... dat hoort er allemaal bij en zijn allemaal dingen die uiteindelijk de weg wijzen naar de betere / beste oplossingen. zo las ik in een ingezonden brief van michiel verbeek van duurzaam haren (13 aug. 2019 in het dagblad van het noorden) over een zeer stille warmtepomp. zo'n stil apparaat hadden we eerst nog niet, en het is juist ontwikkeld omdat er veel te doen is over het geluid van warmtepompen. misschien werd deze 'fluisterstille' warmtepomp bedoeld? zie deze link https://www.duurzaamnieuws.nl/stille-warmtepomp-kan-energieverbruik-woning-halveren/" target="_blank">duurzaamnieuws.nl over stille warmtepomp
als aan het bezwaar van veel geluid zeer flink tegemoet gekomen wordt, kan het best iets worden met de warmtepomp.
zo zullen we over een jaar of wat weer veel beter dan nu weten wat een goede keus is.

ik wil ook graag van het gas af, popel om over te schakelen, volg de ontwikkelingen met grote belangstelling en heb ook al een adviseur over de vloer gehad maar heb voor ónze situatie nog geen passende oplossing gevonden. dus nog even geduld?