Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 15-08-2019 09:18:40
Geldzaken & Recht

Hebben wij recht op huurvermindering?

U kunt geen aanspraak maken op huurverlaging. wel kunt u aanspraak maken op het verminderen van de servicekosten voor zover dat het gebruik van de in de woning aanwezige internetaansluiting en in het bijzonder https://chromecast2.nl/" target="_blank">https://chromecast2.nl/
ik zie dat chromecast een googleproduct is bedoeld om vanaf telefoon etc. te kunnen streamen. het lijkt mij dus dat u wel degelijk op een normale wijze tv kunt kijken en uitsluitend de steramingmogelijkheid via googleapplcatie niet heeft.

het feit dat u hoe dan ook geen internet resp. gebrekkig internet heeft is een kwestie waarvoor de provider benaderd dient te worden. aannemend dat uw huisbaas de contractant met de provider is zou die dat moeten doen maar volgens mij staat aan u niets in de weg om dat zelf te doen. dat laatste onder voorbehoud omdat er providers zijn die op basis van de vraag naar persoonlikke gegevens nagaan of u wel de contractant bent, zich daarbij beroepend op de avg.
u kunt ook zelff een abonnement afsluiten waarmee u dan ook reden heeft om verlaging van de servicekosten te krijgen omdat u dan kunt aantonen dat u schade ondervindt door dat de overeenkomst qua i-net levering niet wordt nagekomen. u moet dat dan wel eerst schriftelijk aan uw huisbaas melden.
hoe dan ook: uitsluitend recht op vermindering van de servicekosten.