Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fp
fpo - 17-08-2019 21:57:49
Elektronica & TV

Hoe vind je een goed hoortoestel?

Sinds een jaar gebruik ik een hoortoestel van phonak, op eigen verzoek nadat ik eerst een peperduur ander toestel had getest. de phonak blijkt net zo goed te presteren en is stukken goekoper. bovendien zijn er andere hulpmiddelen bij te verkrijgen die zeer zeker het overwegen waard zijn. 1) een apparaatje om de t.v. te horen zonder dat anderen er last van hebben.
2) en een maand geleden heb ik een 2e hoortoestel gekregen omdat 1 oor helemaal uitgevallen is vanwege een brughoektumor, die aan het groeien is. dat apparaatje zit weliswaar in het dove oor, maar transporteert via bluetooth technologie alle geluiden die uit mijn dove kant komen (waarbij ik de stemmen niet kan verstaan) naar het gehoorapparaatje in mijn goede oor, zodat ik geen gesprek meer mis. ik blijf dan overigens wel problemen houden met het localiseren waar geluid vandaan komt, want ik heb immers maar één goed functionerend oor.
3) daarnaast ben ik in bezit van een soort discus waar 6 ingangen op zitten waar geluid in binnen kan komen. die zet ik op tafel in het midden als ik in gesprek ben met een groepje mensen tot max. 6 personen. alle stemmen worden door het apparaat doorgegeven naar mijn hoortoestel (bluetooth) in het goede oor, waarbij veel bijgeluiden worden verminderd. reuze fijn in drukke omgevingen!
4) als laatste heb ik nog een apparaatje aan een ketting die een spreker bij een lezing om kan hangen, zodat ik voornamelijk diens stem hoor zonder teveel bijgeluiden uit een zaal. werkt fantastisch!
dit zijn dus de mogelijkheden van phonak en alle apparaatjes worden geregeld door een zendertje die ik om mijn hals heb hangen. zo kan ik de geluidssterkte regelen en ook het aan en uit zetten van elk apparaatje. ik hoef niet te zeggen dat ik er heel erg blij mee ben! dit alles heb ik allemaal op eigen kracht uitgezocht, want zoveel informatie heb ik echt niet gekregen van de kno-artsen bij wie ik onder behandeling was/ben. dus: ga zelf ook op onderzoek uit en vraag een test aan. pas dan kan je gedegen keuzes maken!