Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ka
kasperht - 09-12-2005 16:42:23
Auto & Vervoer

Golf 4 onderhoud

rond de 35 duizend kilometer is bij de deze motoren een normale tijdsduur tussen beurten. 50.000km is zoals gezegd maximum onder ideale omstandigheden en die wordt weinig gehaald.


en zoals hierboven al wordt aangegeven kan beperkt belasting meer vervuilen. juist door af en toe goed door te trekken in de versnellingen houdt je de motor schoner dan door altijd netjes en zuinig te rijden.


en 40km klinkt wel veel (ik neem aan dat dat enkele reis is dus 2x40 per dag), maar de tdi-motoren van vw komen bijzonder langzaam echt op temperatuur (olietemperatuur, niet de koelvloeistoftemperatuur volgens het metertje), dit kan wel 10-15km duren. en voor de 50.000km termijn moet je eerder 80 dan 40km per rit rijden, want vervuiling is de eerste paar minuten van de rit groter (aantal starts is dus net zo bepalend voor termijn van olieverversingen als het aantal gereden kms)