Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ka
kasperht - 09-12-2005 16:57:01
Auto & Vervoer

Moet ik akkoord gaan met het bedrag dat de expert aan de schade van mijn auto toekent?

berekening van de expert klopt denk ik wel.


je kan evt. de anwb bellen als je daar lid van bent om hun de dagwaarde van de auto te laten berekenen.


vuistregel is dagwaardeverlies van 50% in eerste 3 jaar (op basis van 20.000km/jaar). na anderhalfjaar dus 25%=5000 euro. dus zou de dagwaarde 15.000 euro zijn. komt dicht bij de taxatie in de buurt.


de bedragen die getaxeerd worden zijn wel de officiƫle tarieven. vaak kunnen ze de auto goedkoper repareren, zelf met originele onderdelen. even met de schadehersteller onderhandelen over de prijs van herstel kan vaak al een boel doen!


je kan ook taxateur en/of schadehersteller vragen naar de kans op onzichtbare schade. dat kunnen ze vaak wel inschatten. als die kans groot is zou ik de auto total-loss laten verklaren en die 15.500 kiezen. als de kans op onzichtbare schade klein is, dan zou je reparatie kunnen overwegen.