Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ne
neodutchio - 20-08-2019 22:12:14
Auto & Vervoer

Wij hebben 'n rolstoelauto op benzine linker achter zijraam is niet geblinndeerd

Vervoer van rolstoelen is iets anders dan een aangepaste bus die in aanmerking komt voor verlaging. de bus moet een grijs kenteken hebben en een tussenschot hebben. bestelauto's hebben achter geblindeerde ramen. sinds een tijdje mag de rechter zijruit doorzichtig zijn om zo veilig naar rechts te kunnen kijken.
het lijkt er meer op dat u een rolstoelbus heeft, maar dat is niet wat er bedoeld wordt met een bestelauto die ingericht en aangepast is op rolstoelvervoer. een rolstoelbus heeft een geel kenteken en pas met aanpassingen zou de bus bij de rdw herkeurd kunnen worden om een grijs kenteken te krijgen. daarna kan pas een verlaging aangevraagd worden.

de enige die raad kan geven is het rdw. maar of het haalbaar is om een personenbus om te laten bouwen naar bestelauto betwijfel ik.