Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

bennie v8
bennie v8 - 21-08-2019 10:21:32
Auto & Vervoer

Wij hebben 'n rolstoelauto op benzine linker achter zijraam is niet geblinndeerd

Het is nog vroeg en misschien heb ik niet alles 100% gelezen maar ik denk dat er wat misverstanden zijn over de huidige gebruikte bus: die is dus voorzien van een geel kenteken en moet omgekeurd naar grijs voor bedrijfsauto.
je heb kleine (bedrijfs)auto's met verhoogd dak (die werden vroeger vaak gebruikt als rolstoelauto destijds nog geel kenteken) en er zijn bedrijfsauto's met enkele cabine en dubbele cabine, beiden ingericht om goederen te vervoeren. het antwoord van neodutchio die heeft het over een bus met tussenschot en geblindeerde ramen, al dan niet dubbele cabine .... maar je kan een personenbus met ramen rondom ook als grijs kenteken laten keuren, alleen 2 stoelen voorin en geen zitplaatsen achterin!
en ik neem aan dat zo een bus gebruikt mag worden om een invalide te vervoeren, let wel: ik neem aan!!! ik weet het niet zeker maar als je een invalide persoon in een bus met een achterwand moederziel alleen weggestopt achter een wandje en dan ook nog eens de linkerzijde geblindeerd dat dit echt niet de bedoeling is van de overheid (alhoewel je weet ooit nooit bij die organisatie)

het doorzichtig laten van de rechterruit in een bestelauto (al dan niet met dubbele cabine) is ook een redelijke absurdieteit want er worden soms scheidingswanden gebruikt zonder doorkijkraam naar achteren en dan zou in de laadruimte het rechter raam er in mogen blijven zitten om de veiligheid te bevorderen (haha) dus raam in de laadruimte kan je doorheen kijken terwijl het niet verplicht is om in de scheidingswand een ruit te plaatsen :) 

maar nogmaals terugkomend op het al dan niet toegestaan gebruik van een personenbus (die dus wel als grijs kenteken gekeurd dient te worden (zonder zetels, bank of stoel maar wel met mogelijkheid om een rolstoel in te rijden en vast te zetten) en dan gewoon zonder blinderen van de linker raam moet volgens mij gewoon geen probleem zijn. voor de zekerheid neem dan contact op met de belastingdienst maar ik verwacht eigenlijk dat ik het wel bij het goed eind heb. ik heb namelijk meerdere, met name amerikaanse bussen met dus geen scheidingswand en geen geblindeerde linkerraam maar dan wel met niet meer dan 2 stoelen voorin als bedrijfsauto laten goedkeuren.

p.s. ik zou ook zeker overwegen om er dan een lpg installatie in te laten monteren, lpg tank wel onder de auto dan kan je nog eens voor leuk geld ergens heen rijden, lpg is toch nog stukken voordeliger (en schoner) dan benzine! houderschapsbelasting grijs kenteken op benzine lpg of diesel is naar ik meen allemaal gelijk :)