Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zw
zwaardvis - 24-08-2019 23:22:12
Computers & Telefonie

Wifi en bluetooth op smartphone

Dank voor uw adviezen.
het lijkt erop dat het geen hardware probleem is, maar een software/android probleem.

streamen naar een bluetooth speaker van youtube filmpjes als de wifi elke 5 seconden weer 5 seconden stilstaat werkt natuurlijk niet. dat lijkt mij inderdaad een functie die veelgebruikt zou kunnen worden en moet gewoon werken.

ik zag een youtube filmpje met een oplossing en die oplossing werkte:
het resetten van wifi, mobiel en bluetooth in de instellingen->systeem->herstelopties->wifi, mobiel en bluetooth.
daarna opnieuw wifi koppelen en bluetooth koppelen met de speaker. het draait nu al enige tijd zonder problemen.

de problemen ontstonden blijkbaar nadat ik de afgelopen dagen een bt toetsenbord koppelde om te testen. als ik die nu opnieuw koppel zijn de problemen weer terug. ook als ik die koppeling verbreek. het aanwezig zijn van de opgeslagen bt koppeling naar dat toetsenbord  (eerder verbonden apparaten), is om de een of andere reden de oorzaak. verwijderen/vergeten van alleen het toetsenbord in eerder verbonden apparaten is niet voldoende. alleen resetten zoals hierboven beschreven, werkte afdoende. er lijkt dus iets mis met de driver van dat toetsenbord die alleen met resetten weggaat. geen idee waar die driver verder vandaan komt, maar zolang ik die niet meer installeer, gaat het perfect.

waarschijnlijk geen alcatel probleem dus, maar een driver van een toetsenbordfabrikant of van google in recentere android versie(s).