Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marita5
marita5 - 26-08-2019 09:18:39
Garantie & Verzekeringen

Verzekering ontkent aansprakelijkheid

Hallo cobe , 

wij zijn verzekerd bij klaverblad en toen deze jongen bij ons in huis kwam heb ik de polis voorwaarden bekeken en daarin stond dat pleegkinderen mee verzekerd zijn

de voorwaarden van klaverblad . 

wie zijn verzekerd? 

1 op het polisblad staat of wij* een alleenstaande of een gezin verzekeren.

2. als wij een alleenstaande verzekeren, dan geldt de verzekering voor de verzekeringnemer*, voor zijn logés en voor zijn huispersoneel terwijl dat voor hem werkt. de verzekeringnemer is degene die de verzekering met ons heeft afgesloten. 

3 als wij een gezin verzekeren, dan geldt de verzekering ook voor de volgende personen. a. gezinsleden, ouders, schoonouders en ongehuwde familieleden die bij de verzekeringnemer wonen. 
 
b ongehuwde kinderen (of stiefkinderen of pleegkinderen) die voor dagstudie tijdelijk ergens anders wonen.

4. bovengenoemde personen zijn de verzekerden. in het vervolg van deze polisvoorwaarden bedoelen wij met ‘u’ en ‘uw’ de verzekerden

wie is wettelijk aansprakelijk voor de schade die mijn pleegkind veroorzaakt ? https://www.denvp.nl/veelgestelde-vragen#wie-is-wettelijk-aansprakelijk-voor-de-schade-die-mijn-pleegkind-veroorzaakt" target="_blank">

het is afhankelijk van de leeftijd van het pleegkind, wie er wettelijk aansprakelijk is voor de schade die door het pleegkind is veroorzaakt.
als het pleegkind jonger is dan 14 jaar, is degene die het ouderlijk https://www.denvp.nl/pleegouderwoordenboek#gezag" target="_blank">gezag of de https://www.denvp.nl/pleegouderwoordenboek#voogdij" target="_blank">voogdij heeft aansprakelijk voor de schade. deze schade wordt vergoed wanneer er een aansprakelijkheidsverzekering (wa-verzekering) is afgesloten voor het pleegkind. het is belangrijk om, wanneer het pleegkind bij u wordt geplaatst, na te gaan of deze verzekering is afgesloten en de premies worden betaald.
is het pleegkind 14 of 15 jaar, dan geldt ook dat degene met gezag of de https://www.denvp.nl/pleegouderwoordenboek#voogd" target="_blank">voogd aansprakelijk is voor de schade, tenzij het de ouder of voogd niet kan worden verweten dat zij het gedrag van het kind niet hebben voorkomen. in dat geval is het pleegkind van 14 of 15 jaar zelf aansprakelijk voor de schade. 
pleegkinderen van 16 en 17 jaar zijn zelf aansprakelijk voor de schade die zij veroorzaken. de schade die door minderjarigen wordt veroorzaakt, valt overigens vaak nog wel onder de aansprakelijkheidsverzekering van de ouders of voogd waardoor het pleegkind de schade niet zelf hoeft te vergoeden. 

bron : denvp.nl