Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 27-08-2019 20:23:22
Huishouden & Energie

Stedin dreigt met deurwaarder en afsluiten gas omdat ik gasloos ben geworden

Dit is een hele boeiende: u heeft uw overeenkomst m.bt. levering van gas opgezegd maar dat betekent naar mijn zeer uitdrukkelijke mening nog niet dat u daarmee ook uw gasaansluiting zou hebben opgezegd. punt is wel dat zolang de aansluiting in stand blijf van u wel wordt verwacht dat u de huur van de meter betaalt. dit is analoog aan het ook al door @neodutchio gegeven antwoord.

helaas is het wel zo dat op eigen kosten laten weghalen in die zin niet kan omdat alleen de netbeheerder dat kan.
m.i. gaat dreigen met een deurwaarder wel heel erg ver en dat is zeker aan de orde als u tot op heden geen verzoeken heeft gehad om wel de huur van de meter te betalen. dit aspect lijkt mij iets, ook hetgeen stedin op de website meldt een punt te zijn dat volstrekt over het hoofd wordt gezien.
men kan wel stellen dat dit álgemeen'is geregeld maar het lijkt mij toch zinnig om in deze ook eens navraag te doen bij de acm  https://www.acm.nl/nl" target="_blank">https://www.acm.nl/nl 
en u zou ook nog kunnen overwegen om dit punt in te brengen bij de vaste 2e kamercommissie die hier over gaat.  https://www.tweedekamer.nl/kamerleden_en_commissies/commissies" target="_blank">https://www.tweedekamer.nl/kamerleden_en_commissies/commissies  en dat omdat ik van mening ben dat iemand niet financieel kan worden gestraft omdat die van het gas afwil.