Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ja
jannekeje - 28-08-2019 12:16:23
Huishouden & Energie

Stedin dreigt met deurwaarder en afsluiten gas omdat ik gasloos ben geworden

Wat hier nog niet genoemd is: op 10 juli 2019 hebben de netbeheerders (netbeheer nederland)een voorstel gestuurd aan toezichthouder acm voor een aanpassing van de tarievencode gas. dit moet de 50/50 verdeling van de gasverwijderingskosten voor consumenten mogelijk maken. het voorstel volgt op een motie van groen links-kamerlid van der lee, die dit voorjaar door de tweede kamer werd aangenomen. 
 
de netbeheerders mogen onderling geen prijsafspraken maken, maar hanteren wel een uniforme werkwijze voor huishoudens die van het gas af willen. zo is tijdelijke afsluiting (ook wel verzegelen genoemd) geen oplossing voor huishoudens die permanent van het gas af willen. uit onderzoek van kiwa blijkt namelijk dat dit op lange termijn niet veilig is. als een consument definitief van het gas af wil, wordt de volledige gasleiding verwijderd. 
lees meer: https://www.netbeheernederland.nl/nieuws/voorstel-50-50-verdeling-gasverwijderingskosten-naar-acm-1301