Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Iv
Ivo W - 31-08-2019 12:03:43
Computers & Telefonie

Staat bol.com in zijn recht?

U moet zich niet beroepen op het wettelijk herroepingsrecht. dat is niet van toepassing op gegevensdragers, dus wanneer u zich daarop beroept zult u vrijwel zeker verliezen.

wél kunt u zich mogelijk succesvol beroepen op 'non-conformiteit'. u heeft een product gekocht wat u niet kúnt gebruiken, omdat het niet geschikt is voor gebruik op uw computer en dit is niet duidelijk door de verkoper aangegeven. wanneer wel duidelijk gemeld was dat dit 'nieuwe' exemplaar van een oud spel niet op de in 2019 gebruikelijke besturingssystemen werkt, dan had u het spel immers niet gekocht. 

maar let wel: om zo'n zaak te winnen is de juiste argumentatie héél belangrijk. u lijkt daar zelf klaarblijkelijk niet in thuis, en dat kan u heel veel geld kosten. ook zal heel nauwkeurig nagegaan moeten worden wat er nou precies in de omschrijving vermeld stond en hoeveel waarde dat heeft. er staat immers 'dat u zelf moet nagaan of uw systeem compatible is met de software van het spel'. er staat echter niet bij hoe u dat zou kunnen doen en/of waar u dat zou kunnen nagaan/controleren. dat is een discussiepunt, maar er is daarmee zeker niet gezegd dat u met een goede verdediging op dit punt de zaak kunt winnen.