Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 01-09-2019 21:54:25
Geldzaken & Recht

Notaris onderzoek erfdienstbaarheden

Als die kosten al terecht gemaakt zijn, zijn ze mijns inziens voor de koper. de afgelopen vier jaar verschillende verkopen van woningen van nabij meegemaakt en bij geen een is zo’n onderzoek gepleegd. 
daar waren ook geen erfdienstbaarheden. 

en die kosten voor spoedoverboekingen zijn mijns inziens ook niet in de haak, juist omdat een bijschrijving nu zowat in één dag in orde is. hooguit de betaling aan de geldgever van het verkochte pand in een uitzonderlijk geval. 

en staat er dan op uw bijschrijving ook een verwijzing dat het een spoedoverboeking is? 

ik zou haast denken dat de notaris een beetje bij aan het verdienen is.

als ik u was zou ik even contact op nemen met vereniging eigen huis, die kunnen u zo informeren. en dan daarna met de notaris over die dwaze posten.

lees ook eens hier.  https://www.kadaster.nl/producten/woning/erfdienstbaarhedenonderzoek" target="_blank">https://www.kadaster.nl/producten/woning/erfdienstbaarhedenonderzoek.       kosten spoedoverboeking.

     https://www.consumentenbond.nl/betaalrekening/spoedoverboekingen" target="_blank">https://www.consumentenbond.nl/betaalrekening/spoedoverboekingen