Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 04-09-2019 09:49:42
Geldzaken & Recht

Min max contract

Vooral juist voor ditb soort kwesties nis het zaak om lid te zijn van een vakorganisatie.
hoe dan ook is het naar mijn mening als o.a. adviseur (jurist) arbeidsvoorwaarden zo dat u geen recht heeft zoals u stelt.
met een dergelijke overeenkomst is het zo dat de werkgever u altijd het minimaal overeengekomen uren dient uit te betalen, ook indien u dat aantal niet zou halen.
de werkgever is niet verplicht om u meer uren aan te bieden dan de uren die als minimum zijn overeengekomen.

uw opmerking dat u wordt gedwongen om minder te gaan werken dan het gemiddelde dat u kennelijk tot op heden deed is dus in feite niet juist. helaas.

zie de al gegeven verwijzingen. ik vrees dat men zowel vanuit een vakbond als bij het juridisc loket niet anders zal informeren dan dat ik nu doe.

let wel op dat indien u onverhoopt arbeidsongeschikt zou worden u wel recht heeft op doorbetaling op basis van het werkelijk aantal gewerkte uren maar neem uw 'geschil' met de werkgever in deze niet als reden om u ziek te melden.

indien u meer uren wilt werken is er in feite maar één goede optie en dat is een andere werkgever zoeken.