Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 05-09-2019 09:51:01
Geldzaken & Recht

Werkplekverhuizing

Of het mag is ten eerste een kwestie hoe dit bij cao (als die er voor uw bedrijfstak is) of individuele arbeidsovereenkomst is geregeld.

feitelijk is dit dan een kwestie waarvoor een lidmaatschap van een vakbond erg nuttig is.
u krijgt een auto ter beschikking en dat betekent dat u die uitsluitend kunt/mag gebruiken voor het beoogde heen - en weer reizen om het fiscaal moeten bijtellen te voorkomen.
u moet collega's mee nemen en dat betekent dat van u ook diensten als taxichauffeur worden gevraagd. nu komt dat wel vaker voor maar het is dan wel vraag wie de consequenties draagt indien zich onverhoopt een ongeval voordoet of andere calamiteit terwijl u de chauffeur bent.

ik ben vanuit mijn professie als ook adviseur arbeidsvoorwaarden van mening dat dit niet mag/kan. u kunt dus weigeren en zo het tot een procedure zou komen zal ook naar mijn mening een rechter u in het gelijk stellen, onder uiteraard wel de voorwaarde dat hetgeen de werkgever wenst volgens de voor u geldende arbeidsvoorwaarden wel kan/mag. (dit op basis van ruime ervaring met dit soort procedures).
de vraag is echter of u gebaat bent met de gevolgen van weigering omdat dat inderdaad dan tot een arbeidsconflict zal leiden en arbeidsconflicten leiden normaliter niet tot winnaars en alleen maar verliezers en is de uitkomst toch vrijwel altijd einde dienstbetrekking.

mijn advies daarom aan u is om voorzichtig uit te zien naar een andere werkgever. zo u toch ook nader juridisch advies wenst dan kunt u een vakbond benaderen maar dan zal men wel graag willen dat u lid wordt en is er een optie om contact op te nemen met http://www.juridischloket.nl" target="_blank">www.juridischloket.nl