Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

aurora1
aurora1 - 05-09-2019 14:06:28
Geldzaken & Recht

Werkplekverhuizing

Is dat dezelfde baas als van 2 jaar geleden met uw contract van 32 uren en problemen over overtijd?
zou u die collega’s ook van hun verschillende woonadressen moeten ophalen als een soort taxidienst?
wat staat in uw contract en in de cao?
bent u inmiddels lid van een vakbond geworden, dan zou ik die inschakelen. 
ik zou al helemaal geen collega’s ophalen en brengen als taxidienst en ook niet de verantwoording daarvoor willen hebben, stel dat u verzeild raakt in een ongeluk.
in veel beroepen ben je voor woon- werkverkeer een uur onderweg, maar die verandering van werkplek zou iets over in de cao moeten staan. ik ben ook weleens verplicht van werkplekafstand moeten veranderen en moest toen zelf uitzoeken hoe ik daar kwam en dat de werktijd daarmee langer werd was niet aan de orde. ik zie dat nog steeds om me heen gebeuren. zorg ervoor dat u een dossier opbouwt voor het geval het op de spits gedreven gaat worden.
overigens is op 5 minuten afstand van je werk wonen een luxe die vrijwel niemand heeft. dat straks verder weg moeten werken zou ik geen drukte over maken, een uur onderweg is niet ongebruikelijk, meer wel dan niet het geval en is geen werktijd, taxidienst spelen zou ik weigeren en kan niet verplicht worden, en er is ook nog ov. dus kijk in uw contract of overplaatsingen gemeld worden.