Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 07-09-2019 11:32:16
Huishouden & Energie

Huisbaas verhuurt de woning door

Neen, volgens mij niet omdat u gedurende de gehele maand al huur heeft voldaan. een probleempuntje is wel dat u de eerdere afspraak om 28 september op te leveren niet nakomt maar de consequentie zijdens  de verhuurtder zou dan in ieder geval moeten zijn dat deze 3 dagen huur terugbetaalt. en de consequentie is ook dat u de woning niet als beoogd in orde kunt maken.

om evenwel een mogelijk lang vervolgverhaal kort te maken en ter voorkoming van lastig verder juridisch gekibbel met toch ook mogelijk onverwachte uitkomst adviseer ik u om toch te zorden dan de woning op 28 september conform eerdere afspraak wordt opgeleverd, wel met als consequentie drie dagen huur retour.
(de verhuurder zou zich met behulp van een slimme advocaat kunnen beroepen op het niet nakomen van een wel is waar mondelinge overeenkomst maar dat is ook een overeenkomst.)