Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Iv
Ivo W - 07-09-2019 12:29:54
Huishouden & Energie

Huisbaas verhuurt de woning door

In beginsel heb je natuurlijk recht op de volledige huurperiode.

aangezien het nog drie weken duurt voordat het 28 september is, lijkt mij ook sprake van het tijdig verzetten van de opleverdatum. het zou wat anders zijn wanneer je een dag van tevoren pas zou verzoeken om verplaatsen van de datum.

wat betreft die nieuwe huurder: als de verhuurder verstandig is, dan is de ingangsdatum van het huurcontract onder voorbehoud afgesproken. je weet als verhuurder immers nooit vooraf of de woning direct aan de nieuwe huurder op te leveren is, en of de oude verhuurder wel optijd oplevert. het nieuwe huurcontract kan rustig een paar dagen later ingaan.


wat mij betreft biedt je de verhuurder de keuze: ofwel lever jij op de 30e de woning helemaal netjes op, ofwel doe je de oplevering op de 28e maar dan zonder dat je gaatjes hebt dichtgesmeerd en nog een keer hebt gestofzuigd.