Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Bl
BlueTooth76 - 07-09-2019 14:16:41
Huishouden & Energie

Stedin dreigt met deurwaarder en afsluiten gas omdat ik gasloos ben geworden

ik sluit me aan bij het antwoord van ivo-w.


door het opzeggen van het energiecontract heb je geen lopende ato (aansluit- en transportovereenkomst) meer met de netbeheerder.


 


je mag uiteraard geen gas meer afnemen maar als je gasloos bent zal dat ook niet gebeuren, aangezien je geen aangesloten verbruikers meer hebt en de gaskraan dichtgedraaid is.

de wet zit hier in een soort vacuüm, er is bij de splitsing van energiebedrijven in "leveranciers" en "netbeheerders" nooit rekening mee gehouden dat er (grootschalig) mensen gasloos zouden worden.


 


zodra je enerigecontract is opgezegd, heb je daardoor ook geen ato meer, dus geen contract met de netbeheerder.


 


deze situatie lijkt voor netbeheerders nog moeilijk te accepteren, zij maken immers wel kosten als ze afsluiten maar vanuit de positie van een consument gezien kan een bedrijf je geen kosten opleggen voor zaken waar je geen opdracht voor gegeven hebt (na prijsopgaaf / offerte).


 


het beste advies is dus inderdaad het genoemde tweakers topic bezoeken, daar staat alle informatie (met standaardreacties / brieven) om je weerbaar te maken tegen deze bedrijven.