Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

cl
clearmaker - 23-09-2019 12:11:50
Huishouden & Energie

Btw over (energie)belasting, hoe werkt dat en kan/mag dat?

Hetzelfde geld voor o.a. brandstof aan het tankstation, benzine b.v. bestaat uit ruim 85% belasting waar je uiteindelijk nog eens btw over betaald.
in duitsland staat op de pomp hoeveel belasting een liter e10 benzine b.v. bevat, maar liefst 1,12 euro van de totaalprijs van ca. 1,38 euro.
en óók daar word nog eens steuer (belasting zoals btw) over die 1,12 euro geheven.
daaruit kun je eenvoudig rekenen hoeveel de werkelijke benzineprijs is die weinig zal verschillen met nederlandse euro95 benzine als je de belasting eruit haalt.

de ouderen onder ons weten waarschijnlijk nog wel van de autogas *oorlog* tussen leveranciers, bij 12 guldencenten verdienden de leveranciers niets meer op dit afvalproduct, terwijl op autogas rijden beter is voor het millieu ... word er ook nog eens via wegenbelasting zeer veel geld binnengeharkt.
uiteraard geld ook hier met autogas, over de belasting in het autogas betaal je tevens nog een keer btw.

omdat deze genaraties steeds wijzer worden komen dat soort dingen steeds meer naar de voorgrond en krijgen we steeds vaker in de gaten dat de overheid gewoon *liegt*.

betreffende de belasting op energie, wij zouden allemaal  korting krijgen op de elektrischiteitsprijs ... maar ze vertelden er niet bij dat de vermindering energiebelasting/heffingskorting met ruim 70 euro naar beneden was bijgesteld, dus iedereen die minder dan 7.000 kwh/jaar verbruikt betaalt meer i.p.v. minder dan voorheen.
nog niet te spreken over huishoudens die geheel gasloos geworden zijn en meer dan 10.000 kwh gebruiken, die werden nog eens extra belast met 1 eurocent per kwh + de 21% btw waar hierover gesproken word + uiteraard nog eens ode + btw
al zou deze overheid alle gas betrekken uit noorwegen en rusland en geen cent meerkosten op de prijs berekend, verdient deze overheid elk jaar miljarden aan belastingen op energie.

ik vraag mij al jaren af ... noemen ze dit *marktwerking*?
maakt onze overheid daar óók deel van uit-:o)

wilders opperde afgelopen week om abnamro maar te verkopen en elk huishouden 1.000 euro te geven van die opbrengst ....
dat voorstel is zo vreemd nog niet daar wij allemaal door bezuinigingen abnamro overeind moesten houden ... dan krijgen we tenminste nog wat terug van al die bezuinigingen. (let wel, ik ben geen wilders fan)
mocht dit (mogelijke) voorstel aangenomen worden ... krijgt elk huishouden dan 1.000 euro netto? zal wel niet .... van elke euro die de overheid uitgeeft willen ze links of rechtsom 98 eurocent terughebben.