Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster1
zoekster1 - 28-09-2019 11:37:05
Geldzaken & Recht

Moet je een proef verpakking aangebroken terug sturen?

De acm (autoriteit consument en markt, instantie van de overheid) heeft in 2016 een uitspraak gedaan omtrent het 'gratis' proefproduct en dan aan een abonnement vastzitten.


consumenten krijgen geld terug voor ‘gratis’ proefpakket na optreden acm

26-01-2016



consumenten die hebben geklaagd over een ‘gratis’ proefpakket waarvoor zij toch moesten betalen, krijgen geld terug. dit heeft rcm cosmetics (rcmc) toegezegd aan de autoriteit consument & markt (acm) nadat de toezichthouder een onderzoek was gestart.


consumenten bestelden via internet een ‘gratis’ proefpakket gellak of gezichtscrème. als zij dat niet binnen 14 dagen terugstuurden, moesten zij er alsnog voor betalen. het bedrijf stuurde vervolgens ten minste drie vervolgzendingen. in totaal waren consumenten na het bestellen van een ‘gratis’ proefpakket zo’n 150 euro kwijt.


alle consumenten die hierover bij rcmc, acm of een consumentenorganisatie hebben geklaagd, krijgen nu geld terug of hoeven de nog openstaande rekening niet te betalen.

klik https://www.acm.nl/nl/publicaties/publicatie/15422/consumenten-krijgen-geld-terug-voor-gratis-proefpakket-na-optreden-acm" target="_blank">hier





ik krijg niet helemaal duidelijk in hoeverre er nog  voor het eerste proefproduct betaald zou moeten worden of niet, als je dit niet (of niet op tijd) terugstuurt. maar het is zeker de moeite waard om hierover in contact te treden met consuwijzer (dat is in feite de directe spreekbuis/vraagbaak voor  consumenten als je bij de acm terecht wilt komen) om over dit specifieke geval een uitspraak te vragen. kan u zomaar 88 euro schelen.