Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sw
swat1500 - 30-09-2019 01:12:24
Geldzaken & Recht

Hoge rekening ziekenhuis onterecht

Uw verzekeraar kan de declaratie niet veranderen. wel moet uw verzekeraar op uw verzoek de kopie van de betreffende declaratie aan u verstrekken en wellicht kunt u die al online bij uw verzekeraar inzien.
u moet vervolgens bij het betreffende ziekenhuis bezwaar maken tegen de ingediende factuur. het ziekenhuis dient dus een gecorrigeerde factuur te sturen naar uw verzekeraar. er kan immers sprake zijn van een onjuist toegepaste dbc code. het ziekenhuis moet in de gelegenheid gesteld worden dit te corrigeren.

het is nog veel te vroeg om te stellen dat er sprake is van frauduleus handelen.

mocht het ziekenhuis de factuur niet aanpassen en niet geen goed verhaal hebben bij de huidige factuur dan kunt inderdaad klagen bij de nza.

pas in het allerlaatste geval zou er wellicht sprake kunnen zijn van fraude als dit alles niets oplevert en het ziekenhuis geen sluitend verhaal heeft.

zonder overigens de medisch details te willen weten.
betrof dit een polibezoek van enkele minuten of is er bij het poli bezoek ook een feitelijke medisch ingreep geweest die enige tijd heeft gevergd?