Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hutch
hutch - 30-09-2019 19:36:00
Auto & Vervoer

Parkeerboete blauwe kaart vergeten

Ik lees hier net dat een paar 'gebruikers' een parkeerschijf adviseren, die (simpel gezegd) met de tijd meelopen. het is niet te hopen dat dit parkeerschijven zijn die ook met de tijd meelopen tijdens het stilstaan (parkeren), dus dat men, theoretisch gezien, onbeperkt kan parkeren.

deze parkeerschijven zijn wel wettelijk verboden. zie hier voor https://wetten.overheid.nl/bwbr0004825/2019-07-01" target="_blank">artikel 25, lid 3 rvv:

"op de parkeerschijf staat aan de getoonde zijde slechts één cijferreeks, die een aanduiding geeft van de kalenderuren, en die vanaf het begin van het parkeren in duidelijk leesbare cijfers tegen een contrasterende achtergrond in hele of halve uren het tijdstip weergeeft waarop met het parkeren is begonnen. een parkeerschijf voorzien van een mechanisme dat tijdens het parkeren het tijdstip van aankomst automatisch verschuift, mag niet worden gebruikt."

mocht iemand het met mij niet eens zijn (gelukkig kan en mag dat....), dan graag onderbouwen. eventuele artikelnrs., jurisprudentie (uitspraken) enz.