Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ja
Jasminaa - 03-10-2019 16:32:04
Geldzaken & Recht

Fiscaal partner

u staat met meerdere personen ingeschreven

als u met meerdere personen op hetzelfde adres staat ingeschreven, moet u kijken met wie van hen u aan de hoogste https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/relatie_familie_en_gezondheid/relatie/fiscaal_partnerschap/iemand_op_uw_adres_ingeschreven/iemand_op_uw_adres_ingeschreven" target="_blank" data-action="click:voorwaarde voor fiscaal partnerschap" data-metrix="[bld-target]library-content,click:voorwaarde voor fiscaal partnerschap,/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/relatie_familie_en_gezondheid/relatie/fiscaal_partnerschap/iemand_op_uw_adres_ingeschreven/iemand_op_uw_adres_ingeschreven">voorwaarde voor fiscaal partnerschap voldoet.



voorbeeld


u staat met 2 andere personen op hetzelfde adres ingeschreven. met 1 ervan hebt u samen een kind, met de ander hebt u samen het huis gekocht. u bent fiscale partners met de persoon met wie u een kind hebt, omdat deze voorwaarde hoger staat dan de voorwaarde 'u bent samen eigenaar van een eigen woning.'



u voldoet met meerdere personen aan dezelfde voorwaarde

als u met meerdere personen tegelijkertijd aan dezelfde voorwaarde voor fiscaal partnerschap voldoet, bent u met geen van deze personen fiscale partners.



voorbeeld


u hebt met 2 andere personen een huis gekocht waarin u samen gaat wonen. u hebt dan geen fiscale partner op basis van de voorwaarde 'u bent samen eigenaar van een eigen woning', omdat u met 2 personen tegelijkertijd aan deze voorwaarde voldoet.



u kunt nog wel met 1 van deze personen fiscale partners zijn als u met deze persoon aan 1 van de andere voorwaarden voldoet.

dit staat er vermeld op de site van belastingdienst zelf. hij voldoet zoals ik het lees dus met meerdere personen aan dezelfde voorwaarde waardoor fiscaal partnerschap niet zou kunnen??? toch??