Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Iv
Ivo W - 11-10-2019 20:19:37
Geldzaken & Recht

Moet ik opdraaien voor de (bijkomende) kosten te laat gerepareerde waterleiding?

Het lijkt me sterk dat u de volledige rekening moet betalen.

- alles wat is weggelekt voordat de huurder u op de hoogte heeft gesteld van het gebrek, is waarschijnlijk niet voor uw rekening.
- voor alles wat daarna is weggelekt, hangt het volledige af van de exacte feiten. kon u er na bezoek van de eerste loodgieter en uw melding bij de vve voldoende vanuit gaan dat het gebrek op korte termijn zou worden hersteld én heeft de huurder echt nooit een opnieuw gemeld dat er nog steeds lekkage was, dan gaat u waarschijnlijk vrijuit.
- blijkt uit de feiten dat u onvoldoende achter het herstel aan bent gegaan, dan is er kans dat u ten aanzien van de huurder aansprakelijk bent voor de kosten van het water wat is weggelekt nadat huurder bij u melding heeft gedaan.
- blijkt uit de communicatie dat u jegens huurder aansprakelijk bent, maar dat u wel meermaals de vve om herstel hebt verzocht, dan zou het mogelijk kunnen zijn dat u het deel van de schade wat u aan de huurder moet vergoeden mogelijk succesvol kunt claimen bij de vve. immers, zoals ik het verhaal begrijp, was de vve verantwoordelijk voor herstel en is dat niet binnen korte termijn na uw melding op deugdelijke wijze gedaan.

in alle gevallen geldt: het is een ingewikkelde kwestie waarbij drie partijen een rol spelen. juridische advies inwinnen is daarom aan te raden.

en laatste punt: 6000 euro aan leidingwater is 6 miljoen liter water. dat is de inhoud van ongeveer 8 volle zwembaden (25 meter bad, 2 meter diep). klopt dat bedrag eigenlijk wel? waar is al dat water dan gebleven? 

anders gerekend: een gewone kraan komt ongeveer 15 liter per minuut uit. het zou dus 400000 minuten duren om die 6 miljoen liter weg te laten lekken. ofwel 6667 uur, ofwel 278 dagen!  driekwart jaar lang, elke minuut anderhalve emmer water die in het niets verdwijnt. het lijkt mij hoogst onwaarschijnlijk.