Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

brainless
brainless - 15-10-2019 00:57:43
Voeding & Gezondheid

Yoghurt nog wel echte yoghurt??

@zeiler
juist (levende melkzuur) bacterien zorgen ervoor dat melk yoghurt wordt.

omdat yoghurt een zuur product is met een ph tussen de 3,7 en 4,5, hebben andere bacteriën geen kans om te groeien en hebben schimmels en gisten weinig of geen mogelijkheid om het te doen bederven. daarom is yoghurt in de koelkast relatief lang houdbaar.

tegenwoordig met betere koelkasten is yoghurt heel lang houdbaar.
veel langer dan de houdbaarheidsdatum (mits dicht).