Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Overbruggingslijfrente voor nederlander in buitenland

Het is aan mij onbekend dat een verzekeraar daar een vergunning voor moet hebben. gedurende de tien jaar dat ik in belgië heb gewoond ging mijn lijfrente polis incl. arbeidsongeschiktheidsverzekering zelfstandigen gewoon door.
u heeft het over geërxpireerde lijfrente waar ik uit afleid dat u mogelijk geen polis meer heeft en een nieuwe wenst. denk er hoe dan ook aan om als u nog niet pensioengerechtigd bent een vrijwilloge aow verzekering te regelen bij de svb.

indien dit onvoldoende is, dan ook mijnerzijds de vraag: meer info.

nadat ik nu de reactie van @aurora1 zie, merkwaardig pas na verzenden van mijn latere reactie, zie ik dat die verwijzing gaat over problemen met de belastingheffing inzake lijfrente uitkeringen naar het buitenland. bedoelt u dat? ik leid dat niet uit de vraag af omdat u het m.i. heeft over  een aanvullende polis.

indien u in het buirtenland gaat wonen en toich een lijfrente polis afsluit in nederland en u bent in het buitenland belastingplichtig geldt bij het uitkeren ervan de wetgeving in de woonstaat. hoe dan ook heeft men in belgië belasting geheven over de arbeidsongeschiktheidsuitkering die ik vanuit nederland ontving. dat is door de belgische fiscus op navraag goed geargumenteerd nadat ook de fiscus hier aanspraak maakte op ib over die uitkering. 
u kunt ook naar een verzekeraar in uw (nieuwe) wooonland zoeken.