Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

panter22
panter22 - 19-10-2019 08:53:03
Geldzaken & Recht

Factuur van een jaar geleden

Het is lastig allemaal. je krijgt bericht dat je schuldenvrij bent. en dat is ook zo, want je hebt het hele traject goed doorlopen en de schulden die je moest betalen, zijn betaald.
maar nu  zit je met een voorschot energie die niet betaald is in november. wel de afrekening over 2018 ,maar niet het termijnbedrag. dat termijnbedrag is vervallen. en dan denk je dat het bij de kwijtschelding hoort. maar achteraf blijkt dat niet zo te zijn.want het is een voorschot voor de eindafrekening na de schuldsanering.
wat ik kan bedenken is dat de jaarafrekening in november 2018 hoog uitviel en er die maand geen geld was om het voorschot voor de nieuwe jaarafrekening te betalen. 
dan moet jouw contactpersoon van de schuldhulpverlening contact hebben gehad met de energiemaatschappij. omdat het ging om het eerste voorschot voor het komende jaar en je met ongeveer een half jaar schuldenvrij zou zijn, heeft hij afgesproken het voorschot van november te laten vervallen. 
maar daardoor wordt de eindafrekening van dit jaar hoger, want je hebt 1 maand voorschot nog niet betaald. kijk eens in je bankafschriften van november.